• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Ruslar, Türk şirketleriyle ortak tarım projeleri yapma konusunda temkinli davranıyor´

Ruslar, Türk şirketleriyle ortak tarım projeleri yapma konusunda temkinli davranıyor´

Türkiye´den bazı meyvelerin ithalatına izin veren Rusya yönetiminin, Ankara ile gerçekleştirilecek tarım projelerinde aceleci davranmadığı belirtildi.

 

İzvestiya gazetesindeki habere göre, Türkiye´de tarım ürünleri yetiştirmek isteyen Rus işadamlarına benzer iklimlere sahip Kırım ve Abhazya´ya yönelmeyi tavsiye eden Rus uzmanlar, sera projeleri için Türk şirketleriyle ortaklık kurmayı planlayan işadamlarını ise iki ülkede bu alanda kullanılan teknolojilerin farklılığı konusunda uyardı.

´RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ TAMAMEN ANLAŞILIR HALE GELİNCEYE DEK ORTAK PROJELERE BAŞLAMAYACAĞIZ´

Gazeteye demeç veren ´Belaya Daça´ adlı tarım şirketinin yetkilisi Viktor Semyonov, Rus-Türk ilişkileri tamamen anlaşılır ve istikrarlı hale gelinceye dek, Türkiye ile ortak projelere başlamayacaklarını belirtti.

´BİR KERE ATILIM YAPTIK, ZARARA UĞRADIK´

Semyonov, 'Böyle bir atılım ve zarara uğradık. İkinci seferde daha dikkatli olacağız' dedi.

´Belaya Daça´, 24 Kasım´daki krizden önce Türkiye´de tarım alanında bir ortak girişim kurmuştu. Ancak Rusya´nın olay sonrasında Türkiye´ye uyguladığı yaptırımlar nedeniyle şirket kapatılmıştı.

´RUSLARIN TÜRKİYE´DE YATIRIM YAPMASI ŞART DEĞİL´

´Tehnologiya Rosta´ Genel Müdürü Tamara Reşetnikova ise Kırım, Stavropol, Karaçay-Çerkesiya ve diğer Rus bölgelerinde sebze yetiştirmenin mümkün olduğuna dikkat çekerek, Rus yatırımcıların Türkiye´de yatırım yapmasının şart olmadığını ifade etti.

´RUSYA´DAKİ TÜRK PROJELERİ DE ASKIDA´

Bu arada uzmanlar, Rusya´daki Türk projelerinde de şu anda bir hareketlilik gözlenmediğini söyledi.

Buna göre, Aytekin Group´un Dağıstan´da, Yüksel, IC Group ve yine Aytekin Group´un Çeçenistan´da gerçekleştirmeyi planladığı projeler askıya alınmış durumda.




22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor