Tarih: 29.11.2013 17:01

Ruslar Türk Cephesinde Rekor Kırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Yelena Yegorova

Vladimir Putin, cuma günü Konstantinovski Sarayı`nda Türk Başbakan Recep Erdoğan’ı kabul etti. Rusya ile Türkiye arasında özel bir sorun veya ihtilaf bulunmuyor. Rusya Devlet Başkanı, iki ülke arasındaki ilişkilerin kendilerinin katılımı olmadan da başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Bu sözler öncelikli olarak turizm sektörünü ilgilendiriyor. Erdoğan, bu yıl Rus turistlerin rekor kıracağını ve ülkeye gelen yabancılar arasında birinci sıraya yükselebileceklerini belirtti.

Putin ile Erdoğan, ikiz kardeş değiller ama birbirlerine son derece benziyorlar. Dünkü görüşmeler sırasında, ikisi de siyah takım elbise giymiş ve bordo renkte kravat takmıştı. İkisi de sert bir mizaca sahip. İkisi de devlet yönetme hususunda hırslı ve her şeyi kontrol etme arzusunda. Avrupa’da, Rusya ve Türkiye’nin başarıları ve sorunlarının da benzer olduğu söyleniyor. Erdoğan da Putin gibi ülkesinin ekonomik istikrara kavuşmasını sağladı.

St. Petersburg görüşmeleri sırasında terörizm konusu da gündeme geldi. Bunda şaşılacak bir durum yok çünkü Türkiye, Rusya’nın en yakın komşularından birisi. Soçi`de düzenlenecek Olimpiyatların güvenliğinin sağlanması konusunda iki ülke istihbarat birimleri iş birliğini artırıyor.

Bir diğer önemli konu da enerji alanındaki iş birliği. Türkiye, Rus doğal gazını satın alan ülkeler arasında ikinci sırada yer alıyor. Doğal gaz sevkiyatı şimdilik Mavi Akım boru hattı üzerinden yapılıyor. 2014 yılında ise Güney Akım Projesi`nin Türkiye ayağının inşaatı başlayacak. Türkiye’nin ilk nükleer santralinin de Rosatom firması tarafından finanse edilmesi ve 20 milyar dolar finansman sağlanması öngörülüyor. (Günlük yayınlanan Moskovskiy Komsomolets gazetesi, 23 Kasım 2013 )




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —