• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Rusya: ABD, Asya-Pasifik´te 400 bin askerlik birlik oluşturdu

Rusya: ABD, Asya-Pasifik´te 400 bin askerlik birlik oluşturdu

Rusya Ana İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı İgor Kostyukov, ABD´nin Asya-Pasifik bölgesine 200 askeri tesis konuşlandırdığını, buralarda 400 bin asker olduğunu söyledi.

 

Moskova´daki uluslararası güvenlik konferasında konuşan Kostyukov “ABD, planlarını gerçekleştirmek ve Asya-Pasifik bölgesinin her yerinde ani birlik konuşlandırmak amacıyla 400 bin kişilik bir birlik oluşturdu. Bölgede faaliyet gösteren 50´yi aşkın büyük askeri üs var. ABD´nin 200´ü aşkın askeri tesisi mevcut” dedi. 

Kostyukov, Mariana Adaları´ndaki Andersen Hava Üssü´nde Pasifik Okyanusu semalarını devriye gezmek için ABD´ye ait 6 B-52 ve B-2 bombardıman uçağının bulunduğunu ve uçakların sayısının bazen 15´e ulaştığını vurguladı.

‘ABD´NİN SORUMSUZ DAVRANIŞLARI SİLAH YARIŞINA YOL AÇTI´

Beyaz Saray´ın ‘Kuzey Kore tehdidi´ unsurunu kullanarak müttefiklerini savunma harcamalarını arttırmaya ve yeni ABD yapımı silah almaya teşvik ettiğini belirten Kosytukov “ABD ve müttefiklerinin sorumsuz davranışları, Asya-Pasifik´te durumun, güç dengesinin bozulmasına, çeşitli sorunların ortaya çıkmasına ve silah yarışının başlamasına yol açtı” ifadelerini kullandı. 

‘ABD BÖLGESEL TARTIŞMALARA OLABİLDİĞİNCE ÇOK ÜLKEYİ ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR´

Kostyukov, ABD´nin bölgedeki etkisini arttırmak için olabildiğince çok Asya-Pasifik ülkesini bölgesel tartışmalara çekmeye çalıştığını vurguladı.

Kosytukov “ABD, sözde tarafsız aracı rolünü pekiştirmek için Çin´in Japonya ile, Vietnam´ın Filipinler ile olan bölgesel tartışmalarını diğer ülkelere de yaymaya çalışıyor” dedi. Kostyukov, ABD´nin böylece Pekin üzerinde etki kazanmaya ve diğer ülkeleri de işbirliğine çekmeyi amaçladığını da ifade etti.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor