• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Rusya: ABD, İdlib´deki militanları aklama çabasında

Rusya: ABD, İdlib´deki militanları aklama çabasında

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Halep´e kimyasal saldırıyla ilgili açıklamasının İdlib´te faaliyet gösteren Beyaz Miğferler bağlantılı uluslararası teröristleri aklama çabası olduğunu belirtti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı bugün militanların kasım sonlarında Suriye´nin Halep kentine kimyasal saldırı düzenlemediğini, aksine hükümet güçlerinin sivillere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını ileri sürmüştü. 

Rusya Savunma Bakanlığı´nın açıklamasında, 'ABD Dışişleri Bakanlığı´nın açıklaması, İdlib´de faaliyet gösteren ve provokasyonla Batılı hamileri zorda bırakan Beyaz Miğferler adlı sahte kurtarıcılarla bağlantılı uluslararası teröristleri aklama çabasından başka bir şey değil' ifadesine yer verildi

‘ELİMİZDE REDDEDİLEMEZ KANITLAR VAR´

Açıklamada, 'Rusya tarafı, teröristlerin 24 Kasım 2018 tarihinde Halep´te sivil halka karşı kimyasal maddeler içeren mühimmat kullandığına dair reddedilemez kanıtlara sahip' dendi.

ABD´nin bu tür açıklamalar yaparak tarafsız soruşturmaya engel olmak amacıyla Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´nü kaba bir şekilde baskı altına almaya çalıştığını kaydeden bakanlık, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı´nın bu ‘gürültülü´ suçlamalarının dünya toplumunun dikkatini Amerikan hava kuvvetlerinin Suriye´nin doğusunda işlediği suçlardan uzaklaştırmaya yönelik olduğu ihtimalini de dışlamıyoruz. Suriye´nin doğusunda bir aydan fazla bir süredir Amerikan savaş uçakları Hacin civarındaki yerleşimleri bombalıyor, bunun sonucun her gün onlarca sivil Suriyeli hayatını kaybediyor'.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor