• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya, ABD ile Kuzey Kore´yi müzakere masasına oturtmaya çalışıyor´

Rusya, ABD ile Kuzey Kore´yi müzakere masasına oturtmaya çalışıyor´

Rusya´nın ABD ve Kuzey Kore´yi doğrudan müzakerelere başlama konusunda ikna etmek için girişimlerini sürdürdüğü belirtildi.

 

İzvestiya gazetesine konuşan Rus diplomatik kaynaklara göre Kuzey Kore, gerilimin ABD ile doğrudan müzakere ederek yatıştırabileceği konusunda ısrarcı davranıyor. Ancak ABD, Kuzey Kore´de demokrasi ve insan hakları olmadığı gerekçesiyle Pyongyang ile doğrudan diyalog kurmayı reddediyor. 

´DOĞRUDAN MÜZAKERELER NÜKLEER PROGRAMIN SONLANMASIYLA MÜMKÜN´

İzvestiya´ta açıklamalarda bulunan ABD siyasi çevrelerinden bir kaynaksa, doğrudan müzakerelerin ancak Kuzey Kore´nin nükleer programına son vermesinin ardından mümkün olabileceğini kaydetti. Fakat Pyongyang için müzakereler öncelikli durumda.

´MÜZAKERE ÜMİTLERİ SON DERECE DÜŞÜK´

Rus diplomatlar, Moskova yönetiminin tarafları müzakere masasına oturtma girişimlerine ara vermeden devam ettiğini ifade etti. Ancak ABD´nin askeri seçeneğe başvurma ihtimali nedeniyle müzakere konusundaki umutların son derece düşük olduğu belirtiliyor.

Bir Rus diplomat, 'Diğer 5+1 (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ve Almanya) ülkeleri gibi Rusya da uzun zamandır ABD ve Kuzey Kore´yi müzakere masasına oturtmaya çalışıyor. Pyongyang doğrudan müzakerede ısrarcı. İki ülke birbirinden tamamen uzakta. Biri nükleer denemelerine devam ederken, diğeriyse demokrasi ve insan hakları olmadığı tezine takılıp kaldı' dedi.   

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor