Tarih: 13.07.2017 22:23

´Rusya, ABD ile yapılacak görüşmeleri iptal edebilir´

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestiya gazetesine konuşan üst düzey bir Rus diplomatik kaynak, “Rusya, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon arasında 17 Temmuz´da Washington´da yapılacak görüşmeyi iptal edebilir. ABD, Rus diplomatik kuruluşların iadesiyle ilgili konuya dönmezse ve görüşme için iki taraf için de yararlı bir ajanda oluşturmazsa bu olacak” ifadelerini kullandı. 

ABD´nin yeni yaptırımlar uygulaması nedeniyle, Moskova daha önce 23 Haziran´da St. Petersburg´da gerçekleşmesi beklenen benzer bir görüşmeyi iptal etmişti.

LAVROV: NET ADIMLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Washington´ın Aralık 2016´da el koyduğu ve hâlâ iade etmediği ABD´de bulunan Rus diplomatik mülkleriyle ilgili durumun şaşırtıcı olduğunu ve Moskova´nın konuyla ilgili atılacak net adımlar üzerinde çalıştığını söylemişti.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, aralık 2016´da Rusya´nın seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla 35 Rus diplomatın sınırdışı edilmesi ve New York ile Maryland´deki Rus diplomatik kuruluşlarının kapatılmasını içeren bir yaptırım kararı vermişti.

Rus diplomatların binalara girişi 30 Aralık´tan itibaren engellenmişti. Moskova ise Obama´nın görev süresinin dolmasına sayılı günler kala aldığı bu kararın ardından misilleme yapmayacağını, yeni başkan Trump´ın yönetimiyle iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini belirtmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —