Tarih: 11.05.2017 09:11

´Rusya-ABD ilişkilerini Putin ve Trump´ın yüz yüze yapacağı görüşme belirleyecek´

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Washington´da gerçekleştirdiği görüşmeleri Sputnik´e değerlendiren Cabarov, görüşmenin ‘nadir beklenecek kadar başarılı´ geçtiğini belirtti. 

´İLİŞKİLER PRAGMATİK TEMELDE TESİS EDİLECEK´

Rus senatör, eskiden iş dünyasının temsilcisi olan Trump ile görüşmelerin ve ilişkilerin pragmatik temelde tesis edileceğini öne sürdü.

Suriye´de gerilimi azaltma bölgelerini kurma inisiyatifinin ABD´den geldiğini ve Rusya´nın bu inisiyatifi desteklediğini hatırlatan Cabarov, 'Ülkelerimizin arasında Suriye sorunu konusunda diyalog başladı, Astana formatı devreye sokuldu' ifadelerini kullandı.

Uluslararası gündemin ele alındığı görüşmede eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimiyle görüşmelerde olduğu gibi Ukrayna konusuna fazla değinilmediğini söyleyen Cabarov, Rusya´nın ABD´de sahip olduğu diplomatik mülkleri konusunda da gelişme kaydedildiğine dikkat çekti ve konunun zaman içinde çözüleceğini umduğunu kaydetti. 

´LAVROV´UN TEMASLARI ÖNEMLİ´

Rus senatör, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un Washington´daki temaslarının çok önemli olduğunu, ancak Rusya-ABD ilişkilerini asıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump´ın Hamburg´da G20 formatında yapacağı yüz yüze görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkiler bakımından kilit ve belirleyici olacağının altını çizdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —