• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Rusya: ABD şantaj yapıyor

Rusya: ABD şantaj yapıyor

ABD´nin St. Petersburg´da konsolosluk için toprak almak istediğini ancak bu konunun Rusya´nın ABD´deki diplomatik mülklerine el koyulmasıyla ilişkilendirilmediğini belirten Rusya Federasyon Konseyi Dışilişkiler Komitesi Başkanı Konstantin

 

Sputnik´e konuşan Kosaçev, ABD´nin Rusya´dan St. Petersburg´da konsolosluk için toprak istediğine dair haberlerin doğru olduğunu ifade etti. 

Ancak ABD´nin bu talebinin el koyulan Rus diplomatik mülkleriyle ilgili tartışmalar kapsamında yer almadığını kaydeden Kosaçev, 'Eğer ABD´liler bu oyunu tam olarak bu şekilde oynamak istiyorlarsa, bu şantajdan başka bir şey değil. Rusya, hiçbir koşulda buna boyun eğmemeli' ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Barack Obama, Aralık 2016´nın sonunda başkanlık seçimlerine müdahale edildiği ve Rusya´daki ABD´li diplomatlara baskı yapıldığı iddiasıyla Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Dış İstihbarat İdaresi (GRU) da dahil olmak üzere bazı Rus kurum ve kuruluşlarına yaptırım uygulama ve 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Bunun yanında Washington yönetimi, Rus diplomatik mülkiyeti olan New York´taki Rusya Daimi Temsilciliğe ait ´yazlık kampı´ ve Washington´daki Rusya Büyükelçiliği binasına el koymuştu.  



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor