Tarih: 17.09.2016 21:50

Rusya: ABD, Suriye anlaşmasında üzerine düşeni yapmıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Basın toplantısında konuşan Poznihir, 'Ateşkesin 5. gününde, sadece Rusya ve Suriye´nin üzerine aldıkları yükümlülükleri yerine getirdiğini söyleyebiliriz. Rusya´nın girişimiyle ateşkes önce 48, dün de 72 saat daha uzatılmıştı. ABD ve kontrol ettiği ‘ılımlı gruplar´ ise Cenevre Anlaşması kapsamında üzerine aldığı yükümlülüklerinin hiçbirisini yerine getirmedi' dedi.

Rusya ve ABD arasında varılan anlaşmanın başlıca önceliğinin IŞİD, El Nusra ve ılımlı muhalefet kontrolü altındaki arazilerin ayrılması olduğunu hatırlatan Poznihir, 'Bu madde uygulanmadan Suriye´de ateşkesin uygulanması mümkün değil. Bu ayırım yapılmadan hükümet ordusunun elleri bağlı kalır, kimin ateşkesi kabul edip kimin etmediğini bilmeden teröristlere karşı mücadele edemez' diye konuştu.

´YÖNELTİLEN SORULAR YANITSIZ KALIYOR´

ABD´li yetkililere yöneltilen sayısız soruların yanıtsız kaldığını belirten Poznihir, Washington´un, kontrolü altındaki ılımlı muhalefete söz geçirme ve Cenevre Anlaşması´nı uygulama yeteneğinin şüphe uyandırdığını kaydetti.

Poznihir, 'Rusya, Suriye ordusunu silahlı saldırılara yanıt vermekten alıkoymak için mümkün olan tüm çabayı harcıyor. ABD, anlaşmanın gerektiği önlemleri almazsa Suriye´de ateşkesin bozulmasından tamamen ABD sorumlu olacak' dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —