Tarih: 09.08.2017 22:43

‘Rusya, ABD´nin Kuzey Kore´yi tehlikeli eylemlere kışkırtmamasını umuyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kuzey Kore´nin nükleer tehdide devam etmesi durumunda ´ateş ve gazapla karşılaşacağına´ yönelik açıklamalarını ve Pyongyang´ın sert tepkisini basın mensuplarına değerlendiren Nebenzya, “Trump´ın söylediklerini dikkate aldık. ABD´nin sakin olmasını ve diğer tarafı tehlikeli olabilecek eylemlere kışkırtabilecek adımlardan kaçınmasını istediğimizi söyleyebilirim” diye konuştu. 

ABD ve Kuzey Kore yönetimlerini diyaloğa başlamak için yol bulma çağrısı yapan Nebenzya, Rusya´nın da tarafların görüşmesini teşvik etmek için ‘elinden gelen her şeyi´ yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD´NİN RUSYA´YA OLASI KARŞILIĞI, BM´DEKİ RUS DİPLOMATLARI ETKİLEMEMELİ

Nebenzya, Kremlin´in Rusya´daki ABD´nin diplomatik temsilciliklerinde görev yapanların sayısının azaltılmasına ABD´nin verebileceği olası karşılığının Birleşmiş Milletlerde (BM) görev yapan Rus diplomatları etkileyeceğini düşünmediğini söyledi.

Basın mensuplarının ‘ABD´den BM´de görevli Rus diplomatların gönderilmesini bekliyor musunuz´ sorusunu, “Hayır, beklemiyorum” diye yanıtladı.

Rus diplomat, “BM´deki görevlilerimiz, diplomatik personel ile ilgili karşılıklı olarak yapılan hesaplardan çıkarılmalı. Söz konusu görevlilerimiz ABD´de değil BM´de akreditasyon aldı”  ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kremlin´in Rusya´daki ABD´nin diplomatik temsilciliklerinde görev yapanların sayısının 755 kişi azaltılmasına karşılık vermeyi planladıklarını ve konunun 1 Eylül´e kadar netleşeceğini açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —