• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rusya: ABD´nin Rus basınına yönelik tehditlerine yanıt verebiliriz

Rusya: ABD´nin Rus basınına yönelik tehditlerine yanıt verebiliriz

Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Washington yönetiminin Rus medya kuruluşlarına yönelik tehditleri nedeniyle ABD´ye yanıt verebileceklerini söyledi.

 

Gazetecilerin ABD´nin Russia Today´e (RT) yönelik tutumu nedeniyle Moskova´nın yabancı medya kuruluşlarına kısıtlama getirip getirmeyeceği sorusu üzerine Nikiforov, 'Medya kuruluşlarının yasaklanması söylemini kullanmak utanç verici. Eğer tehditlerin ABD topraklarında gerçeğe dönüştüğünü görürsek, Rusya´nın öyle ya da böyle bir adım atacağını düşünüyorum. Ancak ABD´ninki kadar sığ bir yöntem kullanılacağını sanmıyorum' dedi. 

RT´nin yüklenicisi olan bir şirkete lobicilik yapan kuruluşların yabancı ajan olarak kayıtlı olması gerektiğini öngören Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası (FARA) kapsamında kayıt altına alınması için ABD´li makamlardan mektup gönderildiği açıklanmıştı.

KREMLİN DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

ABD´nin tutumuna daha önce Kremlin´den de tepki gelmişti. 

Rus basın kuruluşlarına yönelik kısıtlamaların basın ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirten Peskov 'Basın kuruluşlarımıza, yani ABD´deki RT ve Sputnik´e yönelik tacizlerin, görevleri basın ve ifade özgürlüğünü korumak olan uluslararası kuruluşlar tarafından göz ardı edilmemesini umuyoruz' ifadelerini kullanmıştı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor