Tarih: 09.04.2017 10:55

Rusya: ABD´nin saldırısı yapılan işbirliklerini geriye götürdü

Facebook Twitter Linked-in

 

Rus basınına konuşan Gatilov, Rus Dışişleri´nin Washington´ın saldırısı öncesinde ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´ın önümüzdeki günlerde yapması planlanan Moskova ziyareti için hazırlanmakta olduğunu ve Suriye´de ortak zemin, işbirliği büyük ilerleme beklediğini belirtti. 

Saldırının bu anlamda işbirliğini geriye götürdüğünü belirten Gatilov 'Şimdi Tillerson´ın ziyareti de dahil elbetteki tüm uluslararası temaslarımızda, ana gündem maddesi bu olacak. Ancak daha önce ABD ile Suriye krizinin çözümü yönünde yapıcı işbirliğini konuşmaya odaklıydık. Ortak zemin arayışı için tam anlamda hazırdık, özellikle de ABD Başkanı Donald Trump´ın Rusya ile işbirliğine yönelik olumlu ifadelerinden sonra. Bunlar olduktan sonra bu konu ve terörle mücadele konusu üzerinde ilerleme yönünde kapsamlı bir süreç gerçekleşeceğine inanamayız' ifadelerini kullandı.

Olanlara rağmen ABD´nin Cenevre ve Astana barış görüşmelerinde katılımının önemli olduğunu kaydeden Gatilov, bu katılımın ‘yapıcı´ anlamda olması gerektiğini vurguladı.

‘ASTANA VE CENEVRE SÜRECİNE MUHALİFLERİN KATILIMINI ENGELLEMEZ´

ABD´nin saldırısının Astana ve Cenevre sürecine Suriyeli silahlı muhaliflerin katılımı üzerine çizgi çekmediğini belirten Gatilov, şöyle devam etti: 'Son günlerde olanlar ilerlemeyi elbette zrolaştırıyor. Ancak yine de siyasi erdemin ve siyasi idarenin hakim olmasını umuyoruz. Zira daha öncede dediğimiz gibi Suriye krizinin askeri bir çözümü yok. Bir önceki Astana görüşmelerine silahlı muhaliflerin katılmamasından dolayı üzüntümüzü dile getirmiştik. 4 Mayıs´taki görüşmelere katılmalarını umduğumuzu da…' 

Gatilov, saldırının ardından BMGK´nın Suriye´de imyasal silah kullanımına yönelik bir karar alma olasığının fiilen yok olmuş olabileceğini de ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —