• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rusya: ABD´ye açacağımız dava üzerinde çalışıyoruz

Rusya: ABD´ye açacağımız dava üzerinde çalışıyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington yönetimine ABD´deki Rus diplomatik temsilcilikleriyle ilgili kararları nedeniyle açacakları dava üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ryabkov, 'ABD´yi en kısa sürede dava edeceğiz. Süreç için çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz ve çalışmaları tamamladığımızda mahkemeye başvuracağız' dedi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hafta başında ABD´li mevkidaşı Rex Tillerson´la yaptığı telefon görüşmesinde,  Washington´ın ABD´deki Rus diplomatik mülklerine el koyması ile ilgili dava açacaklarını söylemişti.

´RUSYA´NIN KARARI, ABD´NİN YASADIŞI YAPTIRIMLARIYLA KIYASLANAMAZ´

Bu arada Ryabkov, Moskova yönetiminin Rusya´daki Amerikan diplomatik mülkleri konusunda karşılıklılık esasına göre hareket etmesinin Washington´un yasadışı yaptırımlarıyla kıyaslanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

´ABD´YE 7 AYLIK SÜRENİN ARDINDAN YANIT VERDİK´

Rusya´nın yaşanan gelişmelerle ilgili görüşünün ABD´ninkinden büyük ölçüde farklı olduğunu kaydeden Ryabkov, 'ABD´li yetkililerin gelişmeleri yaşanandan farklı olarak yansıtma girişimlerini kabul etmiyoruz. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Moskova yönetimi, Rusya´daki ABD´li diplomatların sayısını ABD´deki Rus diplomatların sayısıyla eşitleme kararını ABD´nin Rus diplomatları sınırdışı etme ve Rus diplomatik mülklerine el koyma kararından 7 ay sonra aldı' ifadelerini kullandı.

Ryabkov, Rusya´nın bu kararı ABD Kongresi´nin bardağı taşıran yeni yaptırım tasarısını onaylamasının ardından aldığını da anımsattı.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor