Tarih: 07.12.2020 09:43

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı´ndan yeni bir arama-kurtarma ekibi Dağlık Karabağ´a ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, insani yardım sağlama görevlerini yerine getirecek olan yeni bir uzman ekibinin Dağlık Karabağ´a ulaştığını duyurdu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, insani yardım sağlama görevlerini yerine getirecek olan yeni bir uzman ekibinin tanınmayan Dağlık Karabağ´a ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, “Rusya Acil Durumlar Bakanlığı´nın Dağlık Karabağ´daki grubunu güçlendirmek amacıyla Moskova´dan bugün gönderilen kurumun uzmanları Stepanakert´e (Hankendi) ulaştı. Bu kişiler yarından itibaren insani yardım görevlerini yerine getirmeye başlayacaklar” ifadelerine yer verildi.

Destek grubunda ´Lider´ merkezinin köpek eğiticileri, patlayıcı uzmanları ile dağ kurtarıcılarının, Acil Durumlar Bakanlığı Ruza Destek Merkezi´nin muhabere uzmanlarının, ayrıca Noginsk arama-kurtarma merkezinde görevli uzmanların ve psikologların yer aldığı belirtilen açıklamada, Stepanakert´e ayrıca üç yolcu otobüsünün, araç-gereç ve ekipmanların ulaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Kurtarma ekipleri, Dağlık Karabağ halkına yardım sağlamaya devam ediyor. Bugün 4 ton mobilya ulaştırıldı. Ayrıca Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından daha önce teslim edilen insani yükün 65 tondan fazlası yerleşim yerlerine dağıtıldı” denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —