Rusya, Afganistan´a komşu Tacikistan´da askeri tatbikat başlattı

Rusya, Afganistan´a komşu Tacikistan´da askeri tatbikat başlattı

Batılı güçlerin çekilmesi ile Taliban Afganistan´da kontrol ettiği alanları genişletirken, komşu Tacikistan´da yer alan Rusya üssünde görevli olan bin asker, askeri tatbikat başlattı.

 

Batılı güçlerin çekilmesi ile Taliban Afganistan´da kontrol ettiği alanları genişletirken, komşu Tacikistan´da yer alan Rusya üssünde görevli olan bin asker, askeri tatbikat başlattı.

Rusya´nın merkezi askeri bölgesinin yetkilileri, Tacikistan´da yer alan 201. askeri üste geniş çaplı tatbikatların başlatıldığını belirtti. Söz konusu tatbikatlar sırasında ‘sahadaki durumun çok çabuk bir biçimde değiştiği koşullarda askeri eylemlerin planlanmasına yönelik çalışmalar yapıldığı´ kaydedildi.

Tatbikatlar esnasında ayrıca, sahadaki komuta noktalarının, istihbarat araçları tarafından saptanmasının önlenmesi ve bu noktaların hava saldırısından korunması adına planlamalar yapıldığı belirtildi.

Rusya askerlerinin Tacikistan´daki bu tatbikatları, komşu Afganistan´da Taliban güçlerinin kontrol ettikleri bölgeleri artırmak için saldırılarını sürdürdükleri ve sahadaki durumun her an değiştiği bir döneme denk geliyor. Taliban´ın saldırıları, Tacikistan dahil komşu ülkeler için güvenlik sorunu yaratıyor.

Sınırı, SSCB´nin dağılmasını takiben 2005´e kadar Rus askerler korudu

Tacikistan-Afganistan sınırını, SSCB´nin dağılmasından sonra uzun süre Rusya´nın sınır muhafızları korudu. 2005´ten itibarense sınırın korunması görevi tamamıyla Tacikistan sınır güçlerine geçti ve Rus sınır muhafızları bu ülkeden çekildi.

Rusya´nın Tacikistan´da yer alan 201. askeri üssü, ülkenin, kendi sınırları dışındaki en geniş askeri tesisi olma özelliğini taşıyor. Üssün sınırları başkent Duşanbe´den Kurgantepe şehrine uzanıyor.



KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.

Dünya

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir

Dünya

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Yeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.

Teknoloji

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

Sakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Yükleniyor