• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya Başbakan Yardımcısı: Zayıf ortaklara ihtiyacımız yok

Rusya Başbakan Yardımcısı: Zayıf ortaklara ihtiyacımız yok

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, İngiltere´nin AB´den ayrılma kararından (Brexit) dolayı Avrupa´nın zayıfladığını söyledi.

 

Dvorkoviç, Brexit ile ilgili gelişmeler kapsamında BBC´ye açıklamalarda bulundu.

Güçlü siyasetin Avrupa´yı uluslararası alanda büyük bir oyuncu haline dönüştürdüğünü ifade eden Dvorkoviç, 'Ülkeler tek başlarına, birleşik Avrupa´nın yaptığı şekilde uluslararası siyasete nüfuz edemez' dedi.

Dvorkoviç, Rusya için Avrupa´nın güçlü olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, 'Britanya´nın Avrupa´dan ayrılma kararı şu noktada Avrupa´yı biraz daha zayıf hale getirdi. Tüm Avrupa´dan uzaklaşma süreci zor bir süreç ve çok daha fazla belirsizlikler yaratıyor. Zayıf ortaklara ihtiyacımız yok. Daha ileri gidebilmek, Rus ve Avrupa halkına daha iyi bir gelecek sunabilmek için güçlü ortaklara ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.

´BREXIT KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜZ YOK´

Dvorkoviç ayrıca, Rusya´yayönelik yaptırımların kaldırılması ve AB´nin zayıflatılması amacıyla Brexit kararının Rusya´yı sevindirdiği yönündeki iddiaların doğruyu yansıtmadığını kaydetti. Dvorkoviç, şunları söyledi: 'Birincisi, Birleşik Krallık´ın Avrupa´da kalması ya da çıkmasına yönelik özel bir görüşümüz bulunmuyor. Bu, Birleşik Krallık´ın ve Avrupa´nın geri kalanının konusudur. Rusya bu oyunda oyuncu değil. İkincisi de yaptırımlar sadece İngiliz siyasetinin sonucu değil. ABD´nin etkisi fazla. Geniş kapsamlı olarak Avrupalı hükümetlerin Ukrayna ve Ukrayna çevresindeki olaylara yönelik tavrı var. Bunun yanlış bir tavır olduğuna inanıyoruz.'




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor