• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Rusya, BMGK´nın Ukrayna kararından memnun

Rusya, BMGK´nın Ukrayna kararından memnun

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi´nin Ukrayna ile ilgili tasarıyı kabul etme kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi´nin Ukrayna ile ilgili tasarıyı kabul etmesi konusunda yazılı bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada, 'Konseyin 3 yıl önce BMGK´nın 2202 sayılı kararıyla onaylanan ‘Minsk anlaşmalarının uygulanması ile ilgili tedbirler paketinin´, ayrıca ‘Normandiya formatında´ ve Temas Grubu´nda onaylanan önlemlerin harfiyen uygulanması gerektiğini belirtmesinin önemli olduğu kanısındayız. Konseyin bu kararının üstlenmiş olduğu yükümlülüklerini yerine getirmeye teşvik etmek amacıyla Kiev´e önemli bir uluslararası sinyal göndereceğine inanıyoruz' ifadelerine yer verildi.

Ukrayna´daki krizin etkili çözümünün ‘Kiev ile Donetsk ve Lugansk arasındaki doğrudan diyalog yoluyla yalnızca barışçıl siyasi ve diplomatik yollarla mümkün olduğunu´ hatırlatan bakanlık, Ukrayna´nın doğusundaki durumun son zamanlardaki bozulmasının ışığında kuvvetlerin ıslahı ve ağır silahların geri çekilmesi için yapılan çağrıyı ‘zamanında yapılmış ve güncel´ olarak niteledi.

Açıklamada ayrıca, 'Şu anda Rusya, zor durumda bulunan sıradan insanlar için temel yardım kaynağı' dendi.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor