Tarih: 09.02.2016 15:06

Rusya Bombardımanı Beni Dehşete Düşürdü

Facebook Twitter Linked-in

 

AP

Türkiye ve Almanya pazartesi günü Suriye mülteci kriziyle mücadele için bir dizi tedbir üzerinde anlaştı. Tedbirler arasında Suriye´nin en büyük şehrine düzenlenen saldırıların durdurulması için ortak bir diplomatik girişimin başlatılması da yer alıyor.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından konuşan Alman Şansölye Angela Merkel, Rusya´nın Suriye´yi bombalamasının yol açtığı acıları görmenin kendisini 'hem dehşete düşürdüğünü hem de şoke ettiğini' söyledi.

Merkel, Türkiye ve Almanya´nın, BM´de aralık ayında kabul edilen ve tarafları sivillere yönelik saldırıları bir an önce durdurmaya çağıran karara bağlı kalınması için bastıracaklarını belirtti.

Merkel 'Son birkaç günde -özellikle Rusya tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılar sonucu- on binlerce kişinin çektiği acılar karşısında hem dehşete düştük hem de şoke olduk. Bu şartlar altında barış görüşmelerinin yapılması zor. Bu nedenle bu durumun hızla sona erdirilmesi gerekiyor.' şeklinde konuştu.

Davutoğlu ise Halep şehrinin 'fiilen kuşatma altına olduğunu' belirtti ve 'Yeni bir insani trajedinin eşiğindeyiz.' dedi.

Davutoğlu iki ülkenin güvenlik güçlerinin yasa dışı göçü engellemek ve kaçakçılık örgütleriyle mücadele edebilmek için gösterdikleri çabayı artıracaklarını belirtti.

NATO´nun mülteci sorunuyla ilgili devreye girmesi için çaba göstereceklerini belirten Davutoğlu, NATO´nun izleme ve gözetleme mekanizmalarının Suriye sınırında ve Ege´de etkin şekilde kullanılması konusunda Türkiye ve Almanya´nın ortak çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Davutoğlu, iki ülkenin yardım kuruluşlarının sınırdaki Suriyelilere yardım sağlanması için birlikte çalışacaklarını da söyledi.(İngiltere,AP-08 Şubat 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —