Tarih: 27.02.2017 18:39

Rusya, Buk füzelerini Kırım´a konuşlandıracak

Facebook Twitter Linked-in

 

Rus İzvestiya gazetesi, Rusya deniz kuvvetlerinin, karadaki altyapı tesisleri ile Karadeniz filosuna ait gemi ve denizaltıların yabancı uçak, İHA ve seyir füzelerinden savunulması amacıyla, Kırım yarımadasına Buk füze savunma sistemlerini konuşlandıracağını yazdı.

Karadeniz Başkomutanlığı, İzvestiya´ya, Buk bataryalarının Kırım´a konuşlandırılması prensip kararının alınmış olduğu bilgisini verdi. Habere göre, yeni füze savunma sistemleri Sivastopol kentindeki 1096. Hava Savunma Alayı´na teslim edilecek. 

BUK FÜZELERİ, KIRIM VE KARADENİZ HAVA SAHASINI SAVUNACAK

Uzmanlara göre, Buk sistemleri, gerekli olması halinde, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri´ne ait S-300 ve S-400 füze savunma sistemleri ile birlikte Kırım ve Karadeniz´in üzerindeki hava sahasının tümünü savunabilecek.

Kırım´a ilk etapta Buk-M2 sistemleri gönderilecek. İleriki bir tarihte ise daha gelişmiş Buk-M3 sistemleri ulaştırılacak.

Buk-M2 sistemleri, 3-45 kilometre uzaklıktaki düşman uçak ve İHA´ları, 20 kilometre uzaklıktaki seyir füzelerini ve balistik füzelerini, hatta 25 bin metre yükseklikteki casus uçakları imha edebiliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —