• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı´na çağırıldı

Rusya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı´na çağırıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ‘Rus uçaklarının Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerini bombaladığı´ gerekçesiyle Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov´un Bakanlığa çağırıldığını açıklad

Gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna yanıt veren Bilgiç, 'Rus uçaklarının Suriye´nin kuzeybatısında Yayladağ sınır kapımıza çok yakın mevkideki Türkmendağ civarındaki Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerini ağır bombardımana tuttuğu öğrenilmiştir. Bu çerçevede, Sayın Bakanımızın talimatı üzerine, Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Bakanlığımıza çağırılarak Rus tarafının eylemlerinin terörle mücadele değil, sivil Türkmen köylerini bombalamak olduğu ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanmış, Rusya´dan bu operasyona bir an önce son vermesini istediğimiz belirtilmiştir' ifadelerini kullandı.

Sözcü Bilgiç, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov´a da konuyla ilgili uyarı ve talebin iletildiğini bildirdi.

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ DOĞRULADI

Rusya´nın Ankara Büyükelçiliği Basın Sözcüsü İgor Mityakov, Sputnik´e yaptığı açıklamada, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov´un Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın ile görüştüğünü doğruladı. Mityakov, görüşmede neler konuşulduğuna ilişkin bilgi vermedi.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor