• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Rusya, devlet sırrı olan bilgilerle çalışmaya yönelik işletim sistemi geliştirdi

Rusya, devlet sırrı olan bilgilerle çalışmaya yönelik işletim sistemi geliştirdi

Rus devlet teknoloji şirketi Rostech´in bünyesindeki Ulusal Enformasyon Merkezi´nin, devlet sırrı olan bilgilerle çalışmaya yönelik işletim sistemini geliştirdiği açıklandı.

 

Ulusal Enformasyon Merkezi´nden yapılan açıklamada, Linux işletim sisteminin bazında kullanılan işletim sisteminin, bilgi işlem merkezlerinde, sunucularda ve çalışma istasyonlarında kullanılabildiği, yeni ürünün Rusya Haberleşme Bakanlığı´nda incelemeden geçtiği belirtildi.

Ulusal Enformasyon Merkezi´nin yetkilileri, Rus İzvestiya gazetesine yaptıkları açıklamada, yeni sistemin federal ve bölge yönetimlerinin bünyesinde ve devlet şirketlerinde kullanılmak üzere geliştirildiğini, ancak pazardaki ithal ürünlerin yerine de kullanılabileceğini kaydetti. 

Açıklamada ayrıca yeni sistemi özel kılan niteliğinin, diğer üreticilerin özellikle MS Windows için oluşturdukları yazılımlarla entegre edilebilmesi olduğu vurgulandı.

KRİTİK ÖNEME SAHİP ALANLARDA KULLANILACAK

Yazılım geliştirme şirketi Russoft Yönetim Kurulu Başkanı Valentin Makarov, yeni işletim sisteminin, ekonominin ‘en az askeri alan kadar önem taşıyan´ çeşitli alanlarında kritik öneme sahip tesislerde kullanılabileceğini aktardı. Makarov, 'Güvenlik unsuru sadece bakanlıklar veya Duma için değil, devlete zarar verilebilecek tüm tesisler için de önem taşıyor. Kritik öneme sahip tüm sistemler, saldırılara karşı üst düzeyde korunmalı. İleride güvenlik şartlarına uyan birçok sistemi daha göreceğimizi düşünüyorum' diye konuştu.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor