Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Narışkin, Rusya´nın ‘rakiplerinin´ bu yılki parlamento seçimlerine ve 2024´te yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine yönelik provokasyon hazırlıkları yaptıklarını belirtti.
SVR Direktörü Sergey Narışkin, Rossiya 1 televizyonuna demecinde isim ve provokasyon türünü açıklamadan Rusya´nın ‘rakiplerinin´ bu yılki parlamento seçimlerine ve 2024´te yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine yönelik provokasyon hazırlıkları yaptıklarını söyledi.
Narışkin, ilgili soruya yanıtında, “Rakiplerimiz var gücüyle hazırlanıyorlar. 2021´de de, 2024´te de olacak, elbette” diyerek, Rusya´nın bu kişilerin ‘hangi noktalara yönelik hareket edeceklerinden, hangi noktaları vuracaklarından´ haberdar olduğunu vurguladı.
Rusya Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Ella Pamfilova, mart sonlarında yaptığı açıklamada seçimlere müdahalenin ‘birçok unsurunun´ şimdiden ‘görünür´ olduğunu ifade etmişti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise nisan ayında Yasama Meclisi´nin toplantısında seçim kampanyasına dışarıdan müdahaleye izin verilmemesi çağrısında bulunmuştu.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.