Tarih: 23.05.2018 18:12

Rusya Dışişleri: ABD´nin ‘Libya senaryosu´ tehdidi sadece Kuzey Kore´yi değil, tüm bölgeyi etkiler

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, basın mensuplarına ABD´nin Kuzey Kore´ye yönelik ‘Libya senaryosu´ tehdidi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zaharova, 'Aslına bakılırsa ABD, Kuzey Kore´yi ‘Libya senaryosu´ ile tehdit ederken, sadece Pyongyang´ı değil, özellikle ‘Libya senaryosu´ hikâyesinden hareketle herkesi, tüm bölgeyi tehdit etmiş oluyorlar' diye konuştu.

‘ABD´nin NATO´ya üye olan ülkelerde yaşamayan hiç kimseyi insan yerine koymadığını artık açıkça ortada olduğunu´, Washington´un ‘Libya senaryosunun´ bölgedeki ülkelere getirdiği zararın boyutunu hiç düşünmediğini söyleyen Zaharova, sözlerine şöyle devam etti:

‘BUNU NEDEN YAPIYORLAR, SONUÇLARINI DÜŞÜNÜYORLAR MI?´ 

'Bu durumda ABD, Pyongyang´ı ‘Libya senaryosuyla´ tehdit ederken, bir güç senaryosunun gerçekleşmesi durumunda bölgede oluşacak manzaradan bahsediyor. Bunu neden yapıyorlar, sonuçlarını düşünüyorlar mı? Bu iyi bir soru. ABD´nin en başta ulusal çıkarlara değil, şu anda iktidarda olan elit tabakanın çıkarlarına odaklandığını biliyoruz.'

Rus diplomat, 'Bu durum, bunun kesinlikle ABD´nin ulusal çıkarlarına, ABD topraklarında yaşayan halkın ulusal çıkarlarına, bölgede bulunan ülkelerin ve genel olarak tüm dünyanın çıkarlarına uygun olduğu anlamına gelmez' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —