• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Rusya Dışişleri: ABD´nin vize kısıtlamasını Rusya´nın eylemleriyle ilişkilendirmesi mesnetsiz

Rusya Dışişleri: ABD´nin vize kısıtlamasını Rusya´nın eylemleriyle ilişkilendirmesi mesnetsiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin Rus vatandaşlarına uyguladığı vize kısıtlamasını Moskova´nın eylemleriyle ilişkilendirmesinin mesnetsiz olduğunu söyledi.

 

Moskova´nın ABD´den Rusya´daki diplomatik çalışanlarının sayısını 455´e indirmesini istemesinin ardından Washington´un söz konusu tuhaf adımı attığını anımsatan Zaharova, 'Anladığımız kadarıyla ABD´nin aldığı kararın ana sebebi, çok iyi donatılmış ABD diplomatik temsilciliğinin karşılaştığı teknik zorluklar değil. Bu karar, temel olarak siyasi özellik taşıyor' dedi. 

´ABD, UYDURDUĞU ZORLUKLARI İZAH ETME ÇABASI İÇİNDE´

ABD yönetiminin bu kararı Rusya´nın eylemleriyle ilişkilendirmesinin mesnetsiz olduğunu da kaydeden Zaharova, Washington´un uydurulan zorlukları izah etme çabası içinde olduğunu vurguladı.

´ABD´DEN ÖÇ ALMA NİYETİNDE DEĞİLİZ´ 

Öte yandan Zaharova, Rusya´nın ABD´nin vize kısıtlamasına simetrik yanıt vermeyeceğinin altını çizdi.

Zaharova, şu ifadeleri kullandı: 'ABD vatandaşlarına hiçbir zaman öfkeyle yaklaşmayacağız ve onlar için Rusya vizesi alırken tahammül edilmez koşullar yaratmayacağız. Bu şekilde öç almanın hiç kimseye faydası olmaz. Bu, kesinlikle Rusya´nın yöntemi değil. Bu nedenle, Rusya´nın dış temsilcilikleri olağan rejimde çalışmaya devam edecek.'

 


18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor