Tarih: 14.07.2017 16:15

Rusya Dışişleri: ABD´ye misillemeye hazırız

Facebook Twitter Linked-in

 

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, Washington´ın New York ve Maryland´deki Rusya´ya ait diplomatik mülkleri iade etmemesine ve Rus diplomatları sınırdışı etmesine karşılık olarak Rusya´nın da benzer adımlar atabileceğini belirtti.

“Olayın tedbir alma noktasına gelmesini istemezdik. ABD´li partnerlerimiz farklı yoldan anlamıyorsa, bir noktada biz de aynı yönde davranacağız” diye konuşan Zaharova, konuya yönelik bekleyişin ´fazla uzadığını´ da sözlerine ekledi.

´RYABKOV´LA SHANNON´IN GÖRÜŞMESİ PLANLANIYOR´

Zaharova, konunun Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon arasında 17 Temmuz´da Washington´da gerçekleşecek görüşmede ele alınmasının planlandığını da doğruladı.

 
´ABD, RUS DİPLOMATLARA VİZE DE VERMİYOR´ 

Zaharova, ABD´nin Aralık 2016´da Rus diplomatları sınırdışı etmekle kalmayıp, vize de vermediğini ifade etti ve “ABD yalnızca diplomatlarımızı sınırdışı etmenin yanı sıra, onların yerlerine geçeceklere de vize vermedi” dedi.

Zaharova, Washington´ın ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 7 Temmuz´da gerçekleşen görüşmesinin ardından Rus diplomatik mülkleriyle ilgili konunun çözümü için de daha yapıcı bir tutum izlemesini umduklarını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —