Tarih: 24.02.2017 20:56

Rusya, doğu kanadına entegre savunma sistemi kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kuril Adaları´na yıl içerisinde bir bölük asker konuşlandırılacağını ve Kamçatka´da Bastion kıyı savunma sistemi yerleştireceklerini ifade etti. 

Japon Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, Şoygu´nun açıklamaları nedeniyle Rusya´ya nota gönderildiğini açıkladı.

NOVİKOV: RUSYA, TOPRAKLARINI KORUMA HAKKINA SAHİPTİR´

Savunma Bakanlığı´nın ülkenin doğusundaki planlarını Sputnik´e değerlendiren Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Novikov, Kuril Adaları´nın Rusya toprağı olduğunu belirterek, Moskova´nın topraklarını korumak için her türlü hakka sahip olduğunun altını çizdi.

Novikov, Rusya´nın Kuril Adaları´nı da gerektiği durumda kullanabileceğini vurguladı.

OZEROV: ABD´NİN DE OKİNAWA´DAN ÇEKİLMESİ GEREKİR´

Japonya´nın notasının hukuki bir zemine oturmadığını düşünen Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, 'Tokyo´nun notasına göre ABD´nin Okinawa´daki askeri üsten de çekilmesi gerekir' yorumunda bulundu.

Ozerov, Japonya ile ihtilaf konusu olan Kuril Adaları´na konuşlandırılacak Rus askeri birliğini Japonya´ya karşı kullanmayacaklarını da sözlerine ekledi.

HROLENKO: BASTİON´LAR RUS SINIRLARININ İHLAL EDİLEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ

Rusya, kasım ayında Kuril Adaları´na Bastion ve Bal tipi gemisavar füze sistemleri konuşlandırmıştı. 

Moskova´nın adımı Sputnik´e değerlendiren Rus askeri uzman Aleksandr Hrolenko, Rusya´nın bu hamleyle sınırlarının ihlal edilemeyeceğini gösterdiğini vurgulamıştı.

Japonya, Rusya´nın 2. Dünya Savaşı´nın sonunda kontrolünü eline aldığı Kuril Adaları´nın kendilerine geri verilmesini, barış anlaşmasının imzalanması için şart koşuyor.

Japonya´nın hak iddiası nedeniyle iki ülke arasında 2. Dünya Savaşı´nın bitiminde barış anlaşması imzalanmamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —