Tarih: 07.10.2017 12:18

Rusya: Ebu Ömer el Şişani´yi öldürdük

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazetecilere konuşan Konaşenkov, Suriye´nin Ebu Kemal bölgesinde, IŞİD´in içerisinde Kuzey Kafkasyalı militanlar da dahil 30 militanın bulunduğu komuta merkezine yaptıkları saldırının sonuçlarını incelediklerini belirtti. 

Konaşenkov “Farklı kanallardan aldığımız ve doğruladığımız bilgilere göre, IŞİD´in Kuzey Kafkasyalı etkili saha komutanları olan ve uzun bir süredir Irak´ta saklanan Ebu Ömer el Şişani, Alyauddin el Şişani ve Selahaddin el Şişani öldürüldü. Suriye´deki IŞİD militanlarına yönelik operasyonlar devam edecek” dedi.

ABD daha önce Ebu Ömer el Şişani´nin öldürüldüğünü iddia etmişti.

‘120 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ´

Konaşenkov, son 24 saatte gerçekleştirilen hava saldırılarında ise Tacikistan, Irak, Kuzey Kafkasya kökenli 120 militanın öldürüldüğünü ifade etti.

Konaşenkov “Ebu Kemal bölgesinde bir mukavemet noktası vuruldu. Tacikistan ve Irak´tan 40 terörist öldürüldü. Ayrıca yüksek kalibreli silahlar yüklü 7 araç imha edildi. Mayadin´de vurulan komuta merkezinde ise 9´u Kuzey Kafkasyalı 80 militan öldürüldü. Yüksek kalibreli silahlar yüklü 18 arazi aracı, 3 mühimmat deposu imha edildi” dedi.

‘DEYR EZ ZOR´DA 60 YABANCI MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ´

Konaşenkov, Deyr ez Zor´un güneyinde, Fırat Nehri boyundaki BDT ülkelerinden, Tunus ve Mısır´dan 60 yabancı militanın da öldürüldüğünü, yüksek kalibreli silahlar yüklü 12 arazi aracının imha edildiğini belirtti.
Son hafta boyunca Rus istihbaratı tarafından IŞİD´in Ebu Kemal bölgesindeki komuta merkezlerinin yanı sıra Mayadin´e ve Deyr ez Zor´un güneyine gitmek için kullandıkları güzergâhları tespit edildiğini ve teröristlere karşı bu bölgelerde son 24 saatte operasyon gerçekleştirildiğini aktardı. Konaşenkov, IŞİD´in yabancı militanlarının da Irak üzerinden ülkeye geldiğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —