• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı: Avrupa Komisyonu´na rağmen büyüyoruz

Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı: Avrupa Komisyonu´na rağmen büyüyoruz

OPEC ile Rusya ve diğer ülkeler arasında yapılan petrol üretim kısıntısı anlaşmasının petrol fiyatlarının düzenlendiğine işaret eden Anton Inyutsin “Avrupa Komisyonu´nun izlediği politikalara rağmen Rusya, Avrupa´ya petrol ihracatı

 

Küresel petrol ve doğalgaz sektörünün geleceğinin ele alındığı 22. Dünya Petrol Kongresi´nde konuşma yapan Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Anton Inyutsin, Rusya´nın 3.5 trilyon rubleye varan doğalgaz, petrol ve kömür ihracatı yaptığını ifade etti.

Sputnik Türkiye´nin medya partneri olduğu etkinlik kapsamında konuşan Inyutsin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Rusya ve diğer ülkeler arasında yapılan petrol üretim kısıntısı anlaşması sayesinde petrol fiyatlarının düzenlendiğine işaret ederek şunları söyledi: 

'OPEC´in petrol üretimini kısma anlaşması sayesinde fiyatlara istikrar getirebildik. Avrupa Komisyonu´nun izlediği politikalara rağmen petrol ve kömür üretimi önemli ölçüde arttı. Rusya´nın petrol üretimi beş yıl içerisinde 36 milyon ton artarken; Avrupa´ya petrol ihracatı ise yüzde 20, kömür ihracatı ise yüzde 10 arttı.'

‘RUSYA YENİ İŞ BİRLİKLERİNE AÇIK´

Rusya´daki hidrokarbonların yüzde 20´sinin yabancı şirketler tarafından üretildiğine işaret eden Inyutsin, 'Pek çok ülkede, yabancı şirketlerin bu alanda faaliyetine izin verilmezken, Rusya´nın yeni teknolojilere ve iş birliğine ne kadar açık olduğu ortada' dedi. 

'Enerji Geleceğimize Köprüler' temasıyla bu yıl İstanbul´da düzenlenmekte olan gün sürecek Dünya Petrol Kongresi´nde Gazprom, Rosneft, Tatneft- PJSC, Transneft-PJSC ve Zarubezhneft gibi dünyaca ünlü Rus şirketlerinin temsilcileri de bulunuyor.

22´ncisi düzenlenen Dünya Petrol Kongresi 13 Temmuz´a kadar sürecek.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor