• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Rusya, füze savunmasını aşacak hipersonik uçak üzerinde çalışıyor

Rusya, füze savunmasını aşacak hipersonik uçak üzerinde çalışıyor

Moskova merkezli İleri Araştırmalar Vakfı yetkililerinden Boris Satovskiy, Rus bilim adamlarının füze savunmasını aşacak hipersonik uçak üzerinde çalıştığını söyledi.

 

Rusya´da yarın Stratejik Füze Kuvvetleri Günü kutlanıyor.

Bu alandaki araştırmaların önemini iyi anladıklarını ifade eden Satovskiy, 'Vakıf, manevra kabiliyetli hipersonik aerobalistik hava araçları ile ilgili birkaç bilimsel-teknik projeler üzerinde çalışıyor' dedi.

´TÜM FÜZE SİSTEMLERİNİ AŞABİLİR´

Tüm dünyanın kritik bir aşamadan geçtiğini belirten Rus bilim adamı şunu söyledi: 'Varılan teknolojik gelişim düzeyi dikkate alındığında stratejik silahları kullanma yöntemleri yeniden tanımlanıyor. Teknolojik gelişim sürecinde yeni silah tipleri ve türleri ortaya çıkıyor, örneğin manevra kabiliyetli hipersonik unsurlar temelinde olan silahlar'.

Satovskiy, 'Bu tür silahlar, üstün performansları sayesinde neredeyse tüm füze savunma sistemlerini aşma yeteneğine sahip. Füze savunma sistemleri, bu yeni silahlara etkili biçimde karşı koyma durumunda olmayacak. Bu, önümüzdeki 30-40 yılda, dünya genelinde koşulsuz askeri ve stratejik eşitliği sağlar' diye konuştu.

Rus askerler bu yıl içinde 2 kez hipersonik hava aracı denemesini gerçekleştirmişti. Hipersonik uçaklar, kıtalararası balistik füzelerdeki geleneksel başlıkların yerini alacak. Sputnik´e konuşan askeri uzman Viktor Litovkin, bu silahlar arasında Sarmat ağır balistik füze yer alıyor. Hipesonik başlığın atmosferin yoğun katmanlarına girdikten sonra yaptığı manevra füze savunma sistemlerinin işini zorlaştırıyor.




17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor