• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Rusya, Hafter ve Serrac´ı Moskova´da müzakere masasına oturtmak istiyor

Rusya, Hafter ve Serrac´ı Moskova´da müzakere masasına oturtmak istiyor

Moskova´da Libya Ulusal Ordusu komutanı Mareşal Halife Hafter´i konuk eden Rusya yönetiminin, Hafter ile Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti lideri Fayiz es-Serrac arasında yapılması planlanan müzakerelere ev sahipliği yapmayı umduğu belirtildi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün Moskova´da Halife Hafter ile bir araya geldi. 

Görüşmelerdeki ana konu, Rusya´dan Libya´ya yapılması planlanan askeri yardım olurken, bu ülkedeki krizin nihai olarak sona ermesi için nihai uzlaşma sağlama çabaları da tarafların yoğunlukla üzerinde durduğu bir diğer konuydu.

LAVROV: LİBYALI TARAFLARIN ÇÖZÜM ARZUSUNU DESTEKLİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Libyalı tarafların siyasi çözüm sürecini aktif hale getirme ve Libya´da devlet kurumunun tam olarak yeniden tesis etme eğilimini desteklediklerini belirtti.

HAFTER: RUSYA, ASKERİ YARDIM TALEBİMİZİ GERİ ÇEVİRMEYECEKTİR

Libya Ulusal Ordusu´nun terörle mücadele sürecini büyük fedakarlıklarla ve Birleşmiş Milletler´in (BM) silah ambargosu altında sürdürdüğünü anımsatan Hafter, Rusya´dan askeri yardım talep ettiklerinin ve bu talebin geri çevrilmeyeceğinden emin olduklarının altını çizdi.

DENGOV: SERRAC MOSKOVA´YA GELECEK

Kommersant´a konuşan Rusya´nın Libya Temas Grubu Başkanı Lev Dengov, Serrac´ın da yakın zamanda Moskova´yı ziyaret edeceğini söyledi.

´RUSYA, HAFTER VE SERRAC´I MOSKOVA´DA BULUŞTURMAYI UMUYOR´

Dengov, 'Hafter ve Serrac da dahil olmak üzere, Libya´daki ihtilaflı tarafların uzlaşmasını ve etkili işbirliği yapmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Rusya yönetimi, sonbaharda Hafter ve Serrac´ı Moskova´da müzakere masasına oturtmayı umuyor. Bu konuda henüz bir tarih yok ancak Serrac´ın ziyaretinde bu konuyu ele alacağız' dedi. 

Geçtiğimiz temmuz sonunda Hafter ve Serrac, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame´nin arabuluculuğunda Paris´in yakınlarında bir araya gelmişti.

Taraflar, Libya´da ateşkes uygulama ve en kısa zamanda başkanlık seçimleri düzenleme konusunda anlaşmaya varmışlardı.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor