• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Rusya: Halep´teki insani mola teröristlerin değil halkın yararına olmalı

Rusya: Halep´teki insani mola teröristlerin değil halkın yararına olmalı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye´deki insani molaların teröristlerin kendine gelmesi için değil sivil halka yardım için kullanılması gerektiğini belirtti.

 

Suriye´nin Halep kentindeki insani molanın uzatılması isteğiyle BM Suriye İnsani Misyon Başkanı´ndan bir mektup aldıklarını söyleyen Konaşenkov, mektubun 7 Kasım´da Rusya´nın BM Cenevre Ofisi´ndeki Daimi Temsilciliğe gönderildiğini belirterek, “Bu tür teklifleri ilk kez almıyoruz. Her seferinde de BM´nin Halep sakinlerine insani yardım sevkiyatını bozmak için yeni bahane bulma çabası gibi görünüyor” dedi.

‘GERÇEKTEN İSTEYENLER HALEPLİLERE YARDIM YAPIYOR´

İnsani molalar olmadan da son aylarda Halep´e 100 tondan fazla insani yardım malzemesi ulaştırdıklarını anlatan Konaşenkov, hiçbir insani molanın ani olmadığını kaydederek, şöyle devam etti:

“Yeni molanın tarih ve saati, insani koridorların açıldığı yerler, mevcut otobüs, ambulans ve sıcak yemek merkez sayısı ile alınan güvenlik tedbirleri hakkında BM temsilcileri önceden bilgilendiriliyor. Bu nedenle Halep´teki insani molalara tüm bu büyük çaplı hazırlıklar BM ve diğer uluslararası örgütlerin gözü önünde geçiyor. Halep sakinlerine gerçekten yardım etmek isteyenler yardımını yapıyor.”

İnsani molaları ‘öylesine´ uzatılmasını yanlış bulduklarını kaydeden Konaşenkov, “Elbette insani molalar gerekli ama gerçekten sivillere yardım olsun diye değil, teröristlerin durumlarını düzeltmesi için öylesine uzatılması, görüşümüze göre sağduyuya aykırı” ifadelerini kullandı.




17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor