• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Rusya Hollanda büyükelçisini Dışişleri´ne çağırdı

Rusya Hollanda büyükelçisini Dışişleri´ne çağırdı

Rusya, Malezya Hava Yolları´na ait MH17 uçağının 2014´te Ukrayna´nın doğusunda düşürülmesiyle ilgili olarak Rusya´nın açıklamalarını paylaşmak amacıyla Hollanda´nın Moskova Büyükelçisi Renée Jones-Bos´u Dışişleri Bakanlığ

 

Rus Dışişleri´nden yapılan açıklamada, Moskova´nın Hollanda´dan yakın dönemde verilen radar verilerinin ayrıntılı olarak incelenmesini istediği belirtildi. Açıklamada Rusya´nın verdiği verilerin o dönemde Ukrayna´daki hava sahasının durumu konusunda objektif bir tablo sunduğu kaydedildi.

Rusya ayrıca olayla ilgili soruşturmayı yürüten ortan komisyonun tarafsızlığı ve güvenilirliği ile ilgili şüpheleri olduğunu da aktardı.

Hollanda´da yürütülen soruşturmada savcılar, uçağın düşmesine neden olan BUK füze sisteminin Ukrayna´ya Rusya topraklarından götürüldüğü sonucuna vardıklarını açıklamıştı. Ancak savcıların uçağın düşmesini resmi olarak Rusya devleti ya da Rus vatandaşlarıyla ilişkilendirmediği belirtilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise, BUK füzesi dahil olmak üzere Rus füze sistemlerinin Rusya-Ukrayna sınırını hiçbir zaman geçmediğini vurgulamıştı.




20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor