• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rusya ile Türkiye arasındaki ziyaretler artacak

Rusya ile Türkiye arasındaki ziyaretler artacak

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Rusya ile Türkiye arasındaki parlamenter heyetlerin karşılıklı ziyaretlerini yıl içerisinde yeniden başlatmayı planlıyor.

 

Duma´nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, bugün Rus basınına yaptığı açıklamada parlamenter heyetlerin karşılıklı ziyaretlerine bu yıl yeniden başlatılmasının, ayrıca Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) ülkeleri parlamenterlerinin arasındaki işbirliğine de öncelik verilmesinin planlandığını söyledi.

‘ÖNCE TÜRK HEYET GELECEK, SONRA RUS HEYET GİDECEK´

İlk olarak bu yılın ilk yarısında Türk parlamenterlerden bir heyetin Rusya´da ağırlanmasının beklendiğini ifade eden Slutskiy, son altı aydaysa Rus milletvekillerinden oluşturulacak heyetin Türkiye´ye karşı ziyarette bulunmasının öngörüldüğünü kaydetti. Komite Başkanı ayrıca ilk altı aylık dönemde Suriye Halk Komitesi´nden bir heyetin de Rusya´yı ziyaret etmesi için davet gönderdiklerini söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi oturumlarının ise Duma´nın bu yılki uluslararası faaliyet planından çıkarıldığını aktaran Slutskiy, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki işbirliğine öncelik verildiğini sözlerine ekledi.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor