Tarih: 17.10.2016 15:11

Rusya: İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye´deki yerlerini öğrenmek istedik, yanıt vermediler

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiliz parlamenterlere hitaben bir açık mektup yazan Yakovenko, 'Askerlerimiz, Rus hava güçlerinin eylemleri nedeniyle olası ölümlerin engellenmesi için İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye´de konuşlandıkları yerler hakkında bilgi istedi. Bu isteğe sessizlik ile yanıt verildi' dedi.

´İNGİLİZ DIŞİŞLERİ´NDEN RESMİ OLARAK KANIT İSTEDİK´

Diğer taraftan Yakovenko, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson´ın ´Rus hava güçlerinin Suriye´de sivilleri kasten hedef aldığı´ şeklindeki açıklamasıyla ilgili İngiliz Dışişleri´nden resmi olarak kanıt istediklerini fakat bu talep karşısında da herhangi bir kanıt göremediklerini anlattı. Yakovenko şu ifadeleri kullandı:

'(Londra´daki) Rus Büyükelçiliği, on gün önce İngiltere Dışişleri Bakanlığı´ndan, Boris Johnson´ın açıklamalarını destekleyecek kanıtlar hakkında resmi olarak bilgi istedi. Aksi taktirde bu açıklamaları, Fetih el Şam Cephesi ve muhtemelen Suriye´de olan İngiliz askerlerin güvenliğini sağlamak için söylenmiş bariz yalanlar olarak kabul edecektik. Aldığımız yanıt ise İngiliz tarafının böyle bir kanıta sahip olmadığını gösteriyor.'





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —