• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Rusya: İran ve Suudi Arabistan arasında arabulucu olmaya hazırız

Rusya: İran ve Suudi Arabistan arasında arabulucu olmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan üst düzey bir yetkili, Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginliğin sonlandırılması için arabulucu olabileceklerini söyledi.

 

Riyad ile Tahran arasındaki ilişkiler, Suudi Arabistan´ın Şii din adamı Şeyh Nimr El Nimr´i idam etmesinin ardından gerilmişti. Bunun ardından Suudi Arabistan´ın İran´daki diplomatik temsilciliklerine saldırılması üzerine Riyad, Tahran´la diplomatik ilişkileri kesme kararı almıştı.
Rusya Dışişleri yetkilisi, RİA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, Moskova´nın Suudi Arabistan ile İran arasında gerilimin tırmanmasından üzüntü duyduğunu belirtti.

'Gerilimin sonlandırılması için İran´la Suudi Arabistan arasında arabulucu olmaya hazırız' ifadelerini kullanan yetkili, her iki ülkenin de Suriye sorununun çözümlenebilmesi için yürütülen uluslararası toplantılara katılmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

´İRAN VE SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLARINI MOSKOVA´DA BULUŞTURABİLİRİZ´

Bu arada TASS haber ajansına konuşan bir Rus Dışişleri yetkilisinden de benzer bir açıklama geldi.
Adı belirtilmeyen yetkili, İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarını Moskova´ya davet etmeye hazır olduklarını söyledi. Yetkili, 'İran ve Suudi Arabistan´daki partnerlerimiz buna hazırsa, bizim teklifimiz masada' ifadelerini kullandı.

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor