• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Rusya: İran´daki uçaklarımız görevlerini tamamladı

Rusya: İran´daki uçaklarımız görevlerini tamamladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye´deki terörist gruplara bombardıman düzenlemek için İran´ın Hamedan kentindeki üssü kullanan Rus uçaklarının görevlerini tamamlayarak geri döndüklerini duyurdu.

 

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada, Rus hava güçlerinin Hamedan´daki üssü bir daha kullanıp kullanmayacağına İran´la yapılan karşılıklı anlaşmalar ve Suriye´deki durum doğrultusunda karar verileceği belirtildi. 

İran Dışişleri Bakanlığı´ndan sabah saatlerinde yapılan açıklamada da Rusya´nın Hamedan Üssü´nü kullanmayı şimdilik durdurduğu belirtilmişti.

CAGARYAN: ÜLKELERİMİZ GEREKTİĞİNE KARAR VERİRSE YENİDEN ANLAŞMAYA VARIR

Bu arada Rusya´nın Tahran Büyükelçisi Levan Cagaryan Interfax´a yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının Hamedan´daki üssü yeniden kullanması için herhangi bir engel olmadığını belirtti. Cagaryan, 'Endişelenmek için sebep yok. Eğer ülkelerimizin yönetimleri bunun gerekli olduğuna kadar verirlerse o zaman (Rus uçaklarının İran´daki üssü kullanması için) yeniden anlaşmaya varırlar' dedi.

Rus bombardıman uçakları Hamedan´daki üssü kullanarak üç operasyon düzenlemiş, Suriye´deki terörist grupların hedef alındığı bu operasyonların ilki 16 Ağustos´ta gerçekleşmişti.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor