Tarih: 12.12.2016 15:42

Rusya: IŞİD´in karşı saldırılarının en kısa sürede bastırılmasını umuyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın uluslararası terörle mücadele ve Suriye ordusuna destek verme çalışmalarını sürdürdüğünü ve sürdüreceğini kaydeden Peskov, 'Palmira çevresinde yaşananlar, IŞİD´in yarattığı tehdidin ciddiyetini bir kez daha kanıtlıyor. IŞİD militanlarının karşı saldırılarının en kısa sürede bastırılmasını umuyoruz' dedi.

´IŞİD´İN YENİDEN AKTİF HALE GELMESİNİN NEDENİ RUSYA-ABD İŞBİRLİĞİNİN OLMAMASI´

Bu arada Peskov, IŞİD´in Suriye´de yeniden aktif hale gelmesinin nedenlerinden birinin Rusya ile ABD arasında Suriye krizine dair işbirliği yapılmamasının olduğunu vurguladı.

'Palmira saldırısı gibi aktif saldırı eylemlerini engelleyemediğimiz için üzüntü duyuyoruz. İşbirliğine yanaşmayan ABD başta olmak üzere diğer ülkelerle gerçek işbirliği yapılmamasından da üzüntü duyuyoruz' diyen Peskov, 'İşbirliği, teröristlerin bu tür saldırılar düzenlemesini engelleme konusunda daha etkili olmamızı sağlayabilirdi' vurgusu yaptı.

´TERÖRİSTLERİN IRAK´TAN ÇIKARILMASI BİR DİĞER NEDEN´

Peskov, IŞİD´in yeniden etkinleşmesindeki bir diğer neden olarak da teröristlerin Irak´tan çıkarılmasına dikkat çekti.

Peskov, Irak´tan çıkarılan oldukça büyük militan gruplarının Suriye´de yeniden gruplaşarak kapsamlı birlikler oluşturduğunun ve bu sayede saldırıya geçebildiklerinin altını çizdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —