Tarih: 14.05.2018 18:07

Rusya Karadeniz Filosu´nun 235. yıldönümü Sivastopol´de coşkuyla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyaçeslav Truhaçev, konuyla ilgili açıklamasında, “Kutlamalar, gemilerde bayrak çekme törenleriyle başladı ve ardından amirallerin türbesi olan Vladimir Katedrali´nde denizcilerin onuruna dua okundu. Filo´nun Askeri Konseyi, Karadeniz Filosu yetkilileri, bir şeref kıtası eşliğinde, Karadeniz Filosu ve Sivastopol kentinin kurucusu İmparatoriçe 2. Yekaterina´nın anıtına çelenk ve çiçek bıraktı” diye konuştu. 

Karadeniz Filosu´nda görev alan denizcilerin geleneksel olarak amirallerin anıtlarına, ayrıca 1941-1942 yıllarında Sivastopol´un kahramanca savunmasının onuruna yapılan anıt duvara çiçek bıraktıklarını aktaran Truhaçev, kutlama etkinlikleri çerçevesinde Filo tarihinin başlıca etapları ile ilgili tiyatro gösterisi düzenlendiğini kaydetti.

Truhaçev, bayram nedeniyle Nahimov Meydanı´nda silah, askeri ve özel teçhizat sergisi düzenlediğini, ayrıca kentteki rıhtımlardan birinde kent sakinleri ve konuklar için Karadeniz Filosu´na ait çeşitli gemilerin sergilendiğini, Sivastopol´deki 2 müzeninse konuklar için ‘açık kapı günü´ düzenlediğini ifade etti.

Karadeniz Filosu Sözcüsü, kutlamaların askeri orkestraların konserleriyle ve Karadeniz Filosu Şarkı ve Dans Topluluğu´nun gösterileriyle son bulduğunu da sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —