Tarih: 30.04.2017 08:25

Rusya, Kırım´ı teftişe açma şartını açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rus Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı´nın silahların kontrolü ve yayılmasının önlenmesi alanındaki anlaşmalara devletler tarafından uyulması konusunda yayınladığı rapora yönelik yaptığı açıklamada, Avrupa´da güven ve güvenliğin artırılması ile ilgili çalışmaları öngören 2011 tarihli Viyana belgesi kapsamında gerekli başvuruların yapılması durumunda Moskova´nın müfettişleri, gözlemcileri ve değerlendirme grubunu Kırım´a kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi. 

´UKRAYNA´NIN KIRIM´I TEFTİŞ ETME TEŞEBBÜSÜ KIŞKIRTICI VE FAYDASIZ´

Kırım´ın Rusya ile birleşmesinin, Kırım halkının özgür iradesinin tecelli etmesinin sonucu olduğu belirtilen açıklamada, Kırım´ın ve Sivastopol´ün Rusya´nın birer parçası olma statüsünün çözülmüş bir konu olduğu ifade edildi. 

Açıklamada, 'Bu nedenle Rusya kendi sahasına her türlü silahlı kuvvetlerini ve askeri araçlarını konuşlandırmakta serbest. Ukrayna´nın teftişi çerçevesinde Kırım´ı teftiş etme teşebbüsü kışkırtıcı ve faydasız' ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, 'Rusya elbette ki Viyana belgesi kapsamında gerekli başvuruların yapılması durumunda müfettişleri, gözlemcileri ve değerlendirme grubunu Kırım´a kabul etmeye hazır' ifadelerine yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —