Tarih: 02.04.2017 22:53

Rusya: Koalisyonun IŞİD´in Musul´daki savaş suçlarını gizlemesi karşısında şaşkınız

Facebook Twitter Linked-in

 

Koalisyonun IŞİD´in Musul´daki savaş suçlarını gizlemeye çalışmasının nedeninin belirsiz olduğunu söyleyen Konaşenkov, 'Teröristlerin savaş suçlarını gizlilik perdesi altında saklayan ABD komutanlığı hangi motiflerle hareket ediyor? Bu kanıtlara sahip olan koalisyon, ´akıllı bombalar´ ile sivillerin bulunduğu binalara hava saldırısı düzenliyor ve onları korkunç şekilde ölüme mahkum ediyor?' sorularını yöneltti. 

´PENTAGON´UN ABSÜRD AÇIKLAMALARI OPERASYON PLANLAMA SEVİYESİNİ GÖSTERİYOR´

Koneşenkov, ABD Savunma Bakanlığı´nın Irak´ta bombardımanlar sonucunda meydana gelen kitlesel ölümleri gerekçelendiren absürd açıklamalarının operasyon planlama seviyesini ortaya koyduğunu ve akıllı bombaların sözde ´üstünlüğünü´ gösterdiğini de vurguladı.

´RUSYA´NIN HALEP VE ABD´NİN MUSUL OPERASYONLARI BİRBİRİNDEN FARKLI´

Öte yandan, Rusya´nın Halep ve ABD´nin Musul operasyonları arasındaki farklara işaret eden Konaşenkov, şu ifadeleri kullandı: 

'Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Halep´te kullanılmadı. Rusya, Halep´te dikkatini insani koridor çalışmalarıyla insani yardım ulaştırma çabalarına odakladı. Koalisyon sözcüsü Joseph Scrocca´ya göre, Musul´da sivil kayıplara rağmen, koalisyon çatışmalar şiddetlendiğinde dahi geri çekilmiyor.'

´KOALİSYONUN OPERASYONLARI İNSANİ BOYUT TAŞIMIYOR´

Konaşenkov, bu nedenle koalisyonun Musul´daki operasyonu için insani boyuttan söz etmenin imkansız olduğunu vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —