• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Rusya: Kontrollü kaos Balkanları tehdit ediyor

Rusya: Kontrollü kaos Balkanları tehdit ediyor

Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vuçiç´in 60 ülkenin büyükelçileriyle yaptığı görüşmede dile getirdiği görüşleri değerlendiren Rusya´nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandr Çepurin, Balkanların istikrar ve güvenliğin korunması açıs

 

Büyükelçilerle bir araya gelen Vuçiç, bazı komşu ülkelerin çabaları nedneiyle bölge barışının tehdit altında olduğunu ama Belgrad´ın provokasyonları görmezden gelme politikasını sürdüreceğini belirtmişti.

Sputnik´e konuşan Büyükelçi Çepurin, “Dünyanın diğer bölgeleriyle, ‘kontrollü kaos´ türünden bir senaryonun hayata geçirmeye çalışıldığı Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Ukrayna´da son yıllarda yaşanan olaylarla bazı benzerlikler gözlemleniyor. Sonuçlar feciydi. Bu, Balkanlar için çok tehlikeli” yorumunda bulundu.

‘MİLLİYETÇİLİKLE AŞIRI FLÖRT…´

Uygar olmayan yöntemlere baş vurulmasının endişe yarattığını belirten Çepurin, “Bu yöntemlerin içinde milliyetçi aşırılıkla flört, zamanında aktif olarak Hitler´i destekleyen ve korkunç suçlar işleyen savaş suçlularını ve Nazileri aklama çabaları da yer alıyor. Oysa faşizm üzerinde kazanılan zafer modern Avrupa´nın ve refahının temelini oluşturdu” dedi.

Sıkça insan hakları standartlarına ve temel değerlere sadık olduklarının altını çizen uluslararası örgüt ve yapılardan uygun tepki beklediklerini söyleyen Rus diplomat, “Şimdi, bunların boş laf olmadığını kanıtlamak ve bölgede tehlikeli gerilime yol açan milliyetçi söylemin tırmanmasını önlemek için somut adımlar atmak için uygun bir an” diye konuştu.




19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor