• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

‘Rusya, Kore Yarımadası´nda barışçıl çözüm için ABD ile işbirliğine hazır´

‘Rusya, Kore Yarımadası´nda barışçıl çözüm için ABD ile işbirliğine hazır´

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya´nın Kore Yarımadası´ndaki nükleer soruna barışçıl çözüm arayışında ABD ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

 

 
ABC televizyonuna verdiği röportajda Kuzey Kore´nin yaptığı son füze denemesini değerlendiren Ryabkov, “Kore Yarımadası´nın nükleer silahlardan arındırılması konusunda barışçıl bir çözüm bulmak için ABD ile, şu anki yönetimiyle, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´la ve ekibindeki herkesle birlikte çalışmaya hazırız” diye konuştu. 

ABD ve müttefiklerinin mevcut durumun daha da kötüye gitmemesi için itidal göstermesi gerektiğini vurgulayan Ryabkov, “ABD ve mükemmel ilişkilerimiz olan müttefiklerinin itidal göstermesi halinde bunun Pyongyang tarafından da duyulması gerektiğini ve duyulacağını düşünüyorum” dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) Kuzey Kore´ye karşı öngören yeni yaptırımlar paketinde Pyongyang´ın nükleer silah elde etme ve füze geliştirme çalışmalarının dondurulmasına yönelik tedbirlerin ülkenin ekonomisini kötüleştirmeye yönelik tedbirlerle aynı tutulmaması gerektiğini vurgulayan Ryabkov, şöyle devam etti: “New York´ta, BMGK´da hep birlikte işbirliği yaparak çözüm bulacağımızı umuyoruz. Washington ile bu konudaki ikili temaslarımızı devam ettireceğiz, çünkü bu sorun çok ciddi ve tehlike içeriyor.”

Rus diplomat, Pyongyang´ın nükleer silah kullanabilir hale gelmesinin ‘uzun seneler´ alacağını ileri sürdü ve Kuzey Kore´nin şu anda yaptığı denemelerde aylarca hazırlık gerektiren ‘ilkel cihazlar´ kullandığını da sözlerine ekledi.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor