• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rusya: Maduro´yu koruması için Venezüella´ya asker gönderdiğimiz yalan

Rusya: Maduro´yu koruması için Venezüella´ya asker gönderdiğimiz yalan

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro´yu koruması için Rusya´nın ülkeye 400 kadar paralı asker gönderdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Rossiya-1 televizyonunda yayımlanan ´Moskova. Kremlin. Putin´ programında konuşan Peskov, Rusya´nın Maduro´yu koruması için Venezüella´ya 400 kadar ücretli asker gönderdiği iddialarına yanıt verdi. 

´VENEZÜELLA´DA OLANLAR ABD´NİN MÜDAHALESİNİN SONUCU´

Moskova´nın bu bilgileri doğrulayıp doğrulamayacağı sorulan Peskov 'Kesinlikle hayır' dedi.

'Korku, insana olmayan şeyi varmış gibi gösterir' diye çıkışan Kremlin sözcüsü, 'Venezüella´da olanlar tehlikeli, ancak daha tehlikelisi bunun doğrudan bir müdahaleyle olması, hem de ABD´nin müdahalesiyle. Bunu kimse saklamıyor bile' diye ekledi.

´ABD YILDIRIM HIZIYLA GUAİDO´YU TANIDI´

Venezüella´da olanlarda Beyaz Saray´ın dahlinin bulunduğunun kanıtının, ABD´nin kendini yeni devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´yu doğrudan tanıması olduğunu belirten Peskov şöyle devam etti: 

'Bu o kadar yıldırım hızıyla oldu ki, kimse daha kendine gelemedi. Tüm bu olanlar elbette eylemlerin Washington´la koordine edildiğini yüzde 100 gösteriyor. Venezüella´da olanların görülmemiş olduğunu söylemek malesef mümkün değil, zira bunun birçok örneği oldu.'



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor