Tarih: 19.05.2021 14:24

Rusya Merkez Bankası: SWIFT´ten çıkarılma riski yok, ancak hazırlıklıyız

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, Moskova´nın SWIFT sisteminden çıkarılması riskinin bulunmadığını, ancak böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda Rusya içi trafiği Finansal Mesajlaşma Sistemi´ne (SPFS) aktaracaklarını kaydetti.

Rusya Devlet Duması´nın Mali piyasalar Komitesi´nin çalışma grubu toplantısında konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, 'Şu anda herhangi bir risk görmüyoruz. Ancak SPFS´ye sahibiz ve çalışıyor, bir şey olması halinde, Rusya içi trafik sistemimize güvenle aktarılabilir' dedi.

Skorobogatova, Merkez Bankası´nın SWIFT´in genel merkezi ve Moskova ofisi ile doğrudan temas halinde olduğunu belirterek 'Her şeyin, herhangi bir sorun olmadan düzenli olarak çalışacağını teyit ettiler' diye konuştu.

Rusya´nın SWIFT sistemi ile bağlantısının kesilmesi olasılığı, ABD ve Avrupa Birliği´nin (AB) Rusya´ya uyguladığı yaptırımların ilk dalgasının ardından 2014 yılında tartışılmaya başlanmıştı.

Rusya´nın SWIFT sisteminden çıkarılması konusunda daha önce açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, SWIFT sisteminin uluslararası özel bir kuruluş olduğunu, AB´nin bu konuda herhangi bir yetkisinin olmadığını belirtmişti.

Rusya, SWIFT bağlantısının kesilmesi durumunda Rus bankaları olası sorunlardan korumak amacıyla Aralık 2014´te kendi finansal mesajlaşma sistemini kurmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —