Tarih: 12.03.2018 21:21

Rusya: NATO, Avrupa´da ´askeri Schengen´ kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Fomin, Rusya Savunma Bakanlığı´nın resmi yayın organı ´Krasnaya Zvezda´ gazetesine verdiği demeçte, 'NATO yönetiminin yeni öncelikli faaliyeti, Avrupa´daki lojistik ve ulaşım altyapısını iyileştirmek ve ´askeri Schengen´ kurmak. Bunun amacı, birlikleri Rusya sınırına sevk etme süresini en aza indirgemek' dedi. 

´NATO, AVRUPA´DA SİLAH REZERVLERİ KURUYOR´ 

NATO´nun günümüzde birliklerinin Transatlantik sevkiyatıyla ilgili konular üzerinde çalıştığını kaydeden Fomin, bu amaç doğrultusunda Avrupa´nın çeşitli bölgelerinde silah, askeri teçhizat, mühimmat ve malzeme rezervleri kurulduğunun altını çizdi.

´8 ÜLKEDE KOORDİNASYON MERKEZİ KURULDU´

Rus bakan yardımcısı sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bugün itibarıyla ABD´nin Avrupa´da konuşlu birliklerinden onlarca kat büyüklüğündeki takviye birliklerin hızlı şekilde sevkiyatı için gerekli bir lojistik rezervi kuruldu. Birliklerin kabulü ve konuşlandırılması için Polonya, Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Slovakya, Litvanya, Letonya ve Estonya´da 8 koordinasyon merkezi kuruldu.'

ABD´nin eski Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Avrupa ülkelerinin Rusya´yı daha etkili bir şekilde caydırmak için ‘askeri Schengen´ kurma konusunda anlaşmaları gerektiğini söylemişti.

ABD´li general, Avrupa ülkelerinin sınırlarından silah ve askeri malzeme sevkiyatlarının hızlı bir şekilde yapılması için özel kuralların uygulanması gerektiğini savunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —