Tarih: 22.04.2016 17:55

Rusya-Nato İlişkileri Önemli

Facebook Twitter Linked-in

 

Kirill Jarov

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye´de bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile perşembe günkü görüşmede Rusya-NATO toplantısının neticelerini konuştuklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, “Rusya İle NATO arasındaki ilişkiler önemli. Geçen günlerde Rusya-NATO konseyinin toplantısı yapıldı. Bu bağlamda Sayın Stoltenberg, bu toplantının neticeleriyle ilgili bizi bilgilendirdi.” dedi.

Stoltenberg ise NATO´nun, Rusya´nın bölgede askerî açıdan aktif olmasıyla ilgili bazı sorunları olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “NATO müttefikleri arasındaki istihbarat bilgilerinin alışverişi daha verimli olmalı. Bu, özellikle istihbarat servisleri için geçerli. Müttefikler bu bilgilere zamanında ulaşmalı. Bu bağlamda NATO çerçevesinde kararlı eylemler gerekiyor.” dedi. Çavuşoğlu´nun sözlerine göre terör örgütlerinin yabancı paralı askerlerle ilgili istihbarat bilgilerinde belirli eksikler var. Bakan, “Bunu özellikle Belçika´da gözlemledik ve diğer ülkelerde de takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.(Ruasya,TASS-21.04.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —