Tarih: 11.03.2016 20:18

Rusya: NATO, nükleer yükümlülüklerini ihlal ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin nükleer bomba geliştirme ve AB ülkelerinin nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip uçak parkını yenileme çalışmalarına işaret eden Ulyanov, NATO´yu eleştirdi.

İttifak´ın Nükleer Silahların Yayılmasının Önlemesi Anlaşması´ndaki yükümlülüklerini uzun süreyle ihlal etme politikası izlemeye başladığını belirten Ulyanov, 'Rusya, Bağlantısızlar Hareketi ülkeleri ve NATO ülkelerinin, bu konuyla ilgili dile getirdiği çekinceler görmezden geliniyor' dedi. Ulyanov, NATO ve AB ülkelerinin yaptıkları girişimlerle nükleer silahların yayılmasını önleme rejimine katkı sunmadıklarının da altını çizdi.

‘ABD, AVRUPA´YA YENİ NÜKLEER BOMBA KONUŞLANDIRIRSA KARŞILIĞINI VERİRİZ´

ABD´nin Avrupa´ya B61-12 nükleer bombalarının modernize edilmiş versiyonlarını konuşlandırması durumunda, karşılığının ‘yeterince´ verileceğini de söyleyen Ulyanov, “Askeri anlamda atılan herhangi bir adıma, genel kaide olduğu üzere misilleme yapılır. Rusya´nın ABD´nin yeni nükleer bombalar konuşlandırmasına yeterli karşılığı vereceğine eminim” diye konuştu.

İlk olarak geçen temmuz ayında test edilen ve her biri Hiroşima´ya atılan bombadan dört kat daha fazla etkili B61-12 tipi nükleer bombalarının modernize edilmiş versiyonlarının üretimine 2020 ortalarında başlanması planlanıyor. Yeni tip bombanın B61-3, B61-4, B61-7 ve B61-10´un yerini alması öngörülüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —