Tarih: 18.05.2017 08:51

Rusya: NATO terörle mücadeleye odaklanmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

 

İspanya askeri birliğin Letonya´ya yerleştirilmesini değerlendiren Zaharova, 'İspanya´nın askerlerini Baltık ülkelere göndermesi Rusya´nın değil İspanya´nın sorunu. İspanya buna ne kadar ihtiyaç duyuyor? İspanya´nın çıkarını ne kadar karşılıyor?' dedi.

´RUSYA İSPANYA´NIN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR MU?´

Zaharova, 'İspanyollara şunu sormak istiyorum: İspanya hiç Rusya´ya karşı savunmak zorunda kaldı mı? Rusya İspanya´nın güvenliğini tehdit ediyor mu? Hayır. Ama uluslararası terör İspanya´yı tehdit ediyor. Ama nedense NATO, İspanya´yı teröre karşı koruma ihtiyacını duymuyor. Şahsen ben, NATO´nun terörle mücadele konusunda başarıyla çalışan tek bir somut kampanya, tek bir somut planını duymadım' diye konuştu.

Örgütün, amacı olan üyelerinin güvenliğini sağlamakla değil hayali, sanal tehditlerle uğraştığını belirten Zaharova, böylelikle uluslararası toplumun dikkatinin gerçek tehditlerden uzaklaştırıldığını, gerçek tehditlerin yerini de hayali tehditlerin aldığını dile getirdi. 

Sözcü, 'Çabaları birleştirerek ortaklaşa IŞİD´e karşı koymak yerine, güya seçimlere karışan Rus hakerler hakkında hikayeler uydurularak bizi ayırmaya çalışıyorlar' diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —