Tarih: 30.10.2015 13:04

Rusya, nükleer başlık taşıyan İskender füzelerini ihraç edecek

Facebook Twitter Linked-in

Başkent Moskova´da gazetecilere açıklama yapan İsaykin, diğer ülkelere satılmayan İskender füzelerinin artık ihracat kalemleri arasında yer alacağını belirtti.

Ancak İsaykin, füzelerin yurtdışına ne zaman gönderilmeye başlayacağını açıklamadı.

2006´da üretilen ve 2007 yılında test edilerek hizmete alınan İskender füzeleri, 400 kilometre menzile sahip. İskender füzeleri 1987´de imzalanan Orta-Menzilli Nükleer Füzelerin Sınırlandırılması Anlaşması´nı ihlal etmiyor.

´İRAN RUSYA´YA AÇTIĞI DAVAYI GERİ ÇEKECEK´

Öte yandan Rosoboronexport Genel Müdürü İsaykin, İran´ın S-300 füze savunma sistemlerinin sevkiyatının gerçekleşmemesi nedeniyle açtığı davayı da geri çekeceğini söyledi.

Davanın geri çekilmesi konusunda Tahran yönetimi ile anlaştıklarını belirten İsaykin, İran ile imzaladıkları anlaşmanın hükümlerini yerine getireceklerini kaydetti.

Rus yetkili, S-300 sistemlerinin modernize edilmesi için çalışma yaptıklarını belirterek, Rusya ile İran arasında ticari görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

´YILLIK İHRACAT HEDEFİ EN AZ 12 MİLYAR DOLAR´

İsaykin, yurtdışına yıllık ihracat hedeflerinin en az 12 milyar dolar olduğunu belirtti.

Rusya´nın en büyük silah ihracat şirketi Rosoboronexport´un sevkiyatlarının son 15 yılda yaklaşık 5 kat arttığını ifade eden İsaykin, '2012-2014 yıllarında ulaştığımız yıllık 12-13 milyar dolarlık ihracat kapasitesini aynı seviyede tutmayı hedefliyoruz' dedi.

Rus yetkili, şirketin şu anki portföyünün 45 milyar dolar seviyesinde olduğunu da vurguladı.

Rusya´nın en büyük silah ihracat şirketi Rosoboronexport, toplam ihracatın yaklaşık yüzde 85´ini gerçekleştiriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —