Tarih: 25.04.2018 13:33

Rusya: OPCW, ABD´yle müttefiklerinin Suriye´de vurduğu tesiste kimyasal silah olmadığını doğruladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, ABD, İngiltere ve Fransa´nın kimyasal silah üretilip depolandığını öne sürerek 14 Nisan´da Suriye´de vurduğu tesislerden biri olan başkent Şam´daki Barza araştırma merkezinde 2013´e kadar kimyasal saldırıdan korunmak için bazı maddeler geliştirildiğini söyledi. 

Fakat Rudskoy, 2017´de bir OPCW heyetinin söz konusu araştırma merkezini ziyaret ederek burada kimyasal silah bulunmadığını doğruladığını vurguladı.

SURİYE´YE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ GÖNDERİLECEK

Rudskoy ayrıca, ABD ve müttefiklerinin füze saldırıları sonrası Rusya´nın Suriye´ye yakın zamanda yeni hava savunma sistemleri göndereceğini söyledi.

Rusya Genelkurmay yetkilisi, 14 Nisan´daki saldırılarda Suriye hava savunma sistemlerinin düşürdüğü ABD´ye ait Tomahawk kruz füzelerini inceleyeceklerini ve onları Rusya´nın kendi füzelerini geliştirmek için kullanacaklarını da belirtti.

´ZEHİRLİ MADDE OLSAYDI, ŞAM´DA ON BİNLERCE KİŞİ ÖLÜRDÜ´

Rudskoy, ABD ve müttefiklerinin hedef aldığı Him Şinşar yeraltı deposunda hiçbir zaman kimyasal silah geliştirilmediğini ve depolanmadığını belirtti.

Rus yetkili, 'ABD, İngiltere ve Fransa´nın bu tesisleri seçme mantığı anlamsız. Eğer, Batı´nın görüşüne göre, bu tesislerde zehirli maddeler bulunsaydı, kruz füzesi saldırısı sonucunda Şam´da on binlerce kişi ölürdü' dedi.

´105 FÜZEDEN SADECE 22´Sİ HEDEFİ BULDU´

Rudskoy, ABD ve müttefiklerinin fırlattığı 105 füzeden sadece 22´sinin hedefleri vurduğunu kaydetti.

Rudskoy, 'Rusya Genelkurmay Başkanlığı, saldırının sonuçlarıyla ilgili detaylı bir analiz yaptı. Toplanan füze parçaları, patlama sonucu oluşan çukurların incelenmesi ve tesislerdeki yıkımların niteliği, 105 füzeden en fazla 22´sinin hedeflere isabet ettiği sonucu ortaya koyuyor' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —